SABER MÉS

ABANS D'ADOPTAR…
Quan s'adopta a un gat han de tenir-se en compte una sèrie de qüestions perquè la seva vida futura sigui satisfactòria per a ambdues parts, i que sigui per a sempre. Les mascotes són un membre més de la família, així que al llegir el que segueix pensi què contestaria si es tractés d'una mare, o un fill.
  • ·         Els gats poden viure de 15 a 20 anys. No adopti un per impuls. És important verificar que ningú en la família sigui al·lèrgic o asmàtic, i que TOTS volen tenir-lo. Si no estan disposats a assumir aquest compromís per a tota la vida, no adoptin, acabarien per abandonar-lo i trencar-li el cor.
  • ·          Si pensa mudar-se en un futur ha de tenir en compte que de vegades no s'admeten animals. Si es presenta una crisi en la seva vida -divorci, viduïtat- estarà disposat a quedar-se amb la seva mascota?
  • ·          Sumi les despeses: aliment, vacunes anuals, productes de neteja i higiene, joguines i emergències veterinàries. Si li sembla molt car millor no adopti
  • ·          Un cadell (fins a l'any i mig) és hiperactiu, trenca coses, es puja per tot arreu, i canvien molt d'aspecte. Un d'edat adulta (més de dos anys) s'acomodarà perfectament a la família i en un curt període de temps.
  • ·          El gat organitzarà el lloc en el qual visqui en diferents àrees : a) la safata de sorra per a les seves necessitats ha d'estar sempre en altra habitació distinta a la qual tingui el seu menjar b) La zona de menjar i aigua , c) el lloc per a dormir
  • ·         És millor que adoptis dos gats ,que es duguin bé, si ha d'estar moltes hores sol. Evitareu  problemes de comportament i una possible ansietat o depressió .
  • ·         Tens nens petits? Han de tenir com a mínim 6-8 anys, i buscar un gat familiaritzat amb els nens. És extremadament important que aquests entenguin que no són joguines, que no és un objecte per a fer amb ell el que desitgin. Cal fer-los entendre que són éssers que senten com nosaltres (ex. a ningú li agrada que el duguin en braços de manera insegura mentre algú li crida en l'orella). El nen pot jugar amb el gat però cal saber com juguen els gats.. Quan un gat salta sobre els nostres peus i cames està demanant activitat perquè s'avorreix, no ens està agredint ni és dolent. El joc no violent, divertit i ràpid és el millor camí perquè s'integri totalment en la família.
  • ·          Tens altres animals? Valora el període d'adaptació, que de vegades pot ser dur i llarg. En el cas que el veterà sigui el gos, del que sabeu que té bona relació amb els gats, passats 10 o 15 dies, deixeu sortir al felí. És convenient no interferir, perquè haurà bufits, alguna carrera del gat i molta curiositat i por. És totalment natural. Si el veterà és un gat, ja s'hauran  identificat per l’olor. Durant algunes setmanes és possible que hagi bufits i alguna que altra manotada sense importància. És important no intervenir ni castigar, perquè el càstig no és comprès pels gats i sol resultar-li terriblement dolorós, ja que són més apegats del que semblen. Amb el temps, ambdós trobaran el seu lloc i conviuran sense problemes.


Una elecció precipitada et perjudicarà a tu i al gat. Cal guanyar-se la familiaritat del gat parlant en veu normal o baixa, amb afecte i mantenint situacions tranquil·les. Així trobarà la confiança i buscarà la vostra companyia amb major rapidesa. Pensa que el teu compromís ha de durar tota la vida de l'animal. No triïs a l'animal sol pel seu aspecte. La seva forma de comportar-se és molt més important que la seva bellesa exterior. No atabalis al teu nou gat tocant-lo i agafant-lo, pot sentir-se acorralat i espantar-se si ho fas. Dóna-li temps i espai perquè es vagi acostumant a la seva nova llar. Són moltes coses les quals cal tenir en compte abans d'adoptar un gat, però si ho fas i tot surt bé aconseguiràs l'amic més autèntic que puguis imaginar.

ADOPTAR NO ÉS REGALAR!!
(Amics dels gats de la Floresta dóna en adopció els gats amb aquestes condicions)  
  
Quan algú regala un animal, es limita a lliurar-lo a una altra persona, sense que l'animal hagi passat mai per un veterinari, sense saber si està sa o malalt, sense saber si té una malaltia infecciosa o contagiosa. Solen ser persones poc conscienciades amb l'abandonament, que deixen parir als seus animals sense pensar que moltes vegades acabaran a les gosseres, tirades al carrer, o sota les rodes d'un cotxe.
  
DONAR A ADOPCIÓ  NO ÉS REGALAR, no es dóna l'animal sense més. I SI, hi ha diners pel mig, però no es paga per l'animal, ja que els diners que cal donar per l'adopció sempre és el mateix, sigui un animal de raça o no, tingui pedigrí o no, tingui un any o tingui 10, ja que es paga per les despeses veterinaris d'aquest animal. I un veterinari cobra el mateix per les vacunes d'un gat comú, que d'un persa, o igualment per la castració d'un animal sense raça, que per un de raça. Si una persona pensa tenir cura de l'animal, dur-lo al veterinari ... tant se val que tingui ja tot fet i pagar per això? (i a sobre a preu de protectota, un 50% més barat que si anés com a aprticular) Qui es nega a fer-ho és perquè no té intenció de portar-lo mai al veterinari.


Quan es dóna un animal en adopció, s'exigeixen uns requisits, com omplir un qüestionari pre-adopció, per veure més o menys com és aquest possible adoptant i en quines condicions estarà aquest animal (pis, casa amb jardí etc.), d'aquesta manera se li busca un animal segons les seves circumstàncies. Després es visita la casa i en adoptar es signa un contracte, durant 1 anys o més es fa seguiment per veure que l'animal està perfecte. Així l'adoptant es compromet a donar-li tot el necessari perquè tingui una vida digna, una alimentació adequada, revisions veterinàries periòdiques, vacunació, desparasitació, i amor ... Molt amor.
No
serveix l'excusa de "vull adoptar un animal però no tinc diners per pagar" .... I si no tens diners per pagar aquests despeses veterinàries ... Com penses pagar-los si l'animal es posa malalt? I si pateix un accident i ha de ser operat? Com pagaràs seus vacunes i desparasitacions? I les seves revisions? ....
 
 
UN ANIMAL NO ÉS UN CAPRICI I COSTA DINERS MANTENIR-LO

Finalment, quan adoptes un animal salves 2 vides, la del que adoptes i la del que entrarà en aquesta protectora o casa d'acollida en el seu lloc. Mentre que si agafes 1 regalat estàs fomentant l'abandonament, ja que mentre més embarassos hi hagi, més animals abandonats hi haurà, per això sempre es lliuren esterilitzats o amb l'obligació de fer-ho si és un gatet.