dimecres, 11 d’agost de 2010

PRESENTACIÓ

El propòsit de la nostra associació és millorar les condicions de vida dels gats del poble de La Floresta a través de:
  • Supervisar les colònies de gats per millorar les seves condicions de vida
  • Concienciar als ciutadans de la necessitat de protegir les colònies de gats 
  • Fomentar el respecte envers els animals en general, promoure la seva defensa, informar dels eus drets i denunciar l’abandonament i el maltractament.
Una associació no sempre té un lloc per acollir els animals, és el nostre cas. Si tinguéssim cases d´acollida* ho podríem fer, però per ara no tenim.
 
Un refugi d'animals és una instal•lació que serveix com casa animals sense llar, perduts o abandonats (sobretot gossos i gats). L'animal és mantingut al refugi fins que és reclamat pel propietari, adoptatper un nou propietari o col•locat en una altra organització. Hi ha protectores o refugis municipals (en ocasions organitzacions sense ànim de lucre que es contracten) per fer complir les ordenances relacionades amb els animals, i per proporcionar serveis relacionats amb aquests. Molts refugis per a animals també ofereixen serveis d'educació per a propietaris d'animals de companyia/adoptants, castracions de baix cost, cirurgies, cures veterinàries ...
 
Hem de tenir clar que la Llei de protecció animal exigeix que siguin els Ajuntaments els que es facin càrrec de la recollida i gestió dels animals abandonats si no tenen algun conveni amb una protectora.
 
*Casa d'acollida: una llar temporal per un o més animals. En el contracte que es fa la persona acollidora delimita el temps que vol ser casa d´acollida. Bona solució per provar si t´agradaria tenir un animal, o simplement perquè t´agrada ajudar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada